понеделник, 20 септември 2010 г.

Конфитюр от вишни

 

Продукти:
2 кг вишни
1 кг захар
1/2 ч.л. лимонена киселина

1. Почистете и измийте вишните. Извадете им костилките.
2. Смелете плодовете, сложете ги в дълбок съд и ги насипете със захар. Оставете ги да престоят няколко часа за да си пуснат сока.
3. Прехвърлете вишните в тава за сладко и варете като обирате пяната и разбърквате за да не загори (виж Как се вари сладко.
4. Щом се сгъсти и капка от него не се разлива, добавете 1/2 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете конфитюра в сухи и затоплени бурканчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар