сряда, 29 септември 2010 г.

Царевичен хляб

 
Posted by Picasa

Продукти:

300 мл. вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
150 г царевично брашно
350 г бяло пшенично брашно
1/2 пак. суха мая (3,5 г)

1. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 час на топло.
2. Разточете тестото на правоъгълник. Навийте го на руло.
 
Posted by Picasa
3. Поставете рулото в тава върху хартия за печене. Оставете го да втаса още веднъж. Щом е готово за печене, го намажете с четка с вода и направете прорези с остър нож.
 
Posted by Picasa
4. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 С. Не забравяйте да сложите съд с вода на дъното на фурната.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар