сряда, 29 септември 2010 г.
Царевичен хляб
Продукти:
300 мл. вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
150 г царевично брашно
350 г бяло пшенично брашно
1/2 пак. суха мая (3,5 г)
1. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 час на топло.
2. Разточете тестото на правоъгълник. Навийте го на руло.
3. Поставете рулото в тава върху хартия за печене. Оставете го да втаса още веднъж. Щом е готово за печене, го намажете с четка с вода и направете прорези с остър нож.
4. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 С. Не забравяйте да сложите съд с вода на дъното на фурната.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар