неделя, 26 септември 2010 г.

Виенски кифлички

 
Posted by Picasa
Продукти:


1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце + 1 белтък
100 г захар
75 г масло
1/4 ч.л. сол
500 г. брашно
1/2 пак.суха мая
кората на 1/2 лимон

за плънката:
50 г краве масло
1 с.л. канела на прах
2 с.л. захар

за намазване:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко
 
Posted by Picasa


1. От продуктите замесете меко тесто (виж как се прави тесто с мая). Оставете го на топло да втаса 1 час
2. Разделете тестото на две топки.
3. Разточете всяка топка на кръг. Намажете кръга с 1/2 от плънката. Разрежете кръга по диаметър на 8 части.
4. Завийте всеки триъгълник на кифличка като започвате от широката страна.
5. Наредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, като ги слагате да застъпят крайчето си.
6. Оставете ги да втасат отново. Може и в хладилник за 1 нощ.
7. Преди печенето ги намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък. Ако сте ги държали в хладилник, извадете ги 10-15 минути преди печенето (Вадите ги и включвате фурната. Докато тя загрее, те ще са се отпуснали).
8. Печете в предварително загрята фурна на 200 С до леко порозовяване.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар