понеделник, 20 септември 2010 г.
Гювеч
Продукти:
1 кг телешко месо
1 тиквичка
1 малък патладжан
2-3 картофа
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
2-3 люти чушки
1-2 моркова
150 г зелен боб
150 г грах
150 г бамя
2 домата
олио
магданоз
Съотношението на зеленчуците е по-желание.
1. Нарежете месото на порционни парчета и го сварете с малко вода за кратко, колкото да му оберете пяната.
2. Почистете и нарежете зеленчуците на парченца. Оставете лютите чушки цели.
3. Сложете всичко в пръстен гювеч, посолете, поръсете с нарязан магданоз, залейте с олио и 1-2 чаши бульон.
4. Печете 3-4 часа на 150-180 С. Трябва да изври водата, да остане само на масло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар