петък, 17 септември 2010 г.
Плодове за сладкиши
Това е един добър начин за запазване на плодове през сезона им. Така може да оползотворите и започналите да загниват плодове в градината ви. Изборът на плодове е свободен. Консервирала съм така и сливи, праскови, вишни, круши. Плодът от тази консерва може да се използва за пай или други сладкиши. А сиропът - за гарниране на сладолед или коктейл, за направа на желе или разреден с газирана вода - като безалкохолна напитка.
Продукти:
2 кг сливи или други плодове
1 кг захар
1. Почистете плодовете и ги нарежете на парчета.
2. Насипете ги със захар и ги оставете поне половин час да престоят.
3. Сложете ги на печката и изчакайте да кипнат. Разбъркайте и щом се стопи захарта ги дръпнете от котлона.
4. Разсипете плодовете в буркани, налейте сиропа отгоре, запечатайте и обърнете с капачката надолу.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар