Продукти:
1 кг зелен фасул
2 глави лук
2 домата
1 глава чесън
1 морков
1 пиперка
1 люта чушка, по желание
1 връзка магданоз
50 гр зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
1. Измийте фасула, изрежете връхчетата на шушулките и махнете ликата.
Нарежете ги на парчета.
2. Нарежете на ситно лука, чесъна, моркова, пиперката и лютата чушка.
3. В дълбок съд загрейте зехтина и прибавете лука. Добавете и останалите зеленчуци. Когато омекнат ги дръпнете от котлона. Посолете със сол, черен и червен пипер, разбъркайте.
4. В пръстен съд наредете фасул, зеленчуци, домати, като ги редувате.
Налейте вода да покрие. Оставете да се задушава във фурна на 180 С или на котлон 1 – 1 ½ часа.
5. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
6. Ястието може да се поднесе както топло, така и студено с добавка от кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар