вторник, 28 септември 2010 г.

Задушено агнешко с моркови

 
Posted by Picasa

Продукти:
1 кг агнешко от бута
1/2 ч.ч. настъргани домати
3-4 моркова
2 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
черен пипер на зърна
бахар на зърна
дафинов лист
розмарин
1 ч.л. червен пипер
2-3 с.л. масло

1. Нарежете месото на парчета.
2. Загрейте маслото в дълбок тиган. Сложете в него месото да се запържи до коричка. Не го бодете с вилица.
3. Сложете месото в тенджера, залейте го с виното и малко вода. Посолете. Добавете розмарина, дафиновия лист, по няколко зърна черен пипер и бахар, червен пипер и доматено пюре.
4. Задушавайте на тих огън докато месото омекне. Ако е необходимо, добавяйте по малко вода.
5. В мазнината, където сте пържили бутчето, запържете лука, нарязан на едро и морковите на кръгчета.
6. Щом месото омекне, го смесете с лука и морковите и варете още 1/2 час. Трябва да остане на мазнина.
7. Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре или пържени картофи.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар