понеделник, 27 септември 2010 г.
Телешки шницел
Продукти:
6-8 телешки шницела
3 яйца
2 с.л. брашно
2-3 с.л. галета или смляна филия пресен хлаб
орехови ядки (по желание)
1. Сложете шницелите между два пласта найлоново фолио и ги начукайте добре.
2. Посолете ги със сол и черен пипер и ги оставете да престоят в хладилник 7-8 часа за да се мариноват добре.
3. Разбийте яйцата, посолете.
4. Сложете в една чиния брашното,а в друга - галетата или хлебните трохи.
5. Топете последователно шницелите в брашното,
яйцата,
трохите.
6. В тиган сипете олио за пържене.Проверете дали е загрято добре с троха.
7. Пържете шницелите от двете страни до златисто.
8. Сервирайте шницелите с много обич.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
ужассссс
ОтговорИзтриване