Продукти
за пюрето:
500 г картофи
1 ч.ч. прясно мляко
50 г краве масло
сол
за яйцата:
по 1 яйце на човек
1 с.л. краве масло
за джазърнатото:
50 г масло
1 ч.л. червен пипер
1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги залейте със студена вода да постоят няколко часа.
2. Измийте картофите, залейте ги с чиста студена вода ( да ги покрие над тях) и ги сложете на слаб огън да се варят до пълното им омекване(но да не станат на каша).
3. Затоплете прясното мляко.
4. Когато картофите са сварени, отцедете водата и ги намачкайте. Когато се получи напълно гладка смес, започнете да прибавяте по малко от горещото мляко. Посолете и пуснете бучката масло да се разтопи като обърквате леко.
Разсипете картофеното пюре в чинии.
5. Разтопете една с.л. масло в тиган и изпържете яйцата "на очи". Посолете ги и сложете по едно върху купчината с пюре.
6. В тигана, в който сте пържили яйцата сложете маслото за соса.
Щом се разтопи, дръпнете от котлона и объркайте червения пипер. Много е важно маслото да не е съвсем вряло, за да не загори пипера. Иначе става горчив.
7. Изсипете "джазърнатото" върху яйцата и пюрето.
Това е един много, много любим обяд на моите деца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар