вторник, 21 септември 2010 г.
Хляб с песто
Продукти:
300 мл вода
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
500 г бяло пшенично брашно
1 пак.мая за хляб
1 с.л. паста песто
1.Смесете маята с брашното и добавете към другите продукти.
2. Омесете меко тесто до като започнат да се образуват мехури и тестото започне да увеличава обема си. ( Ако имате машина - смесете продуктите според инструкцията за употреба). Покрийте тестото и го оставете да втаса за 1 час на топло.
3. Намаслете с малко зехтин работната маса и разточете леко тестото на правоъгълник.
4. Намажете правоъгълника с пестото.
5. Завийте руло и оставете хляба да втаса още около 40 мин.
6. Печете в предварително загрята на 200 С фурна с паничка с вода на дъното за да овлажнява въздуха.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар