неделя, 19 септември 2010 г.
Рибена чорба с домати
Продукти:
500 г малки рибки
1 глава лук
1 морковче
1 люта чушка
1 пиперка
2-3 домата
девесил
магданоз
сол
черен пипер
за застройката:
1 жъртък
лимонов сок
1. В тенджерка с вода сложете рибките да се сварят.
2. Прецедете бульона и обезкостете рибките.
3. Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.
4. В тенджерка със загрята мазнина запължете леко лука, прибавете моркова, пипера, лютата чушка. Добавете доматите и разбъркайте.
5. Залейте зеленчуците с бульона, добавете изчистената риба и подправете с подправките.
6. Щом зеленчуците омекнат, дръпнете супата от котлона.
7. Разбийте в купичка жълтъка с няколко капки лимонов сок. Добавяйте лъжица по лъжица от горещата супа като бъркате непрекъснато за да се затопли равномерно сместа. Изсипете застройката в тенджерата с чорбата и разбъркайте.
8. Сервирайте чорбата поръсена с пресен, ситно нарязан магданоз и любов.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар