сряда, 15 септември 2010 г.

Обърнат пай с карамелизирани бадеми и праскови

 
Posted by Picasa
Продукти:

125 гр. краве масло на стайна температура (1/3 от него отделете за карамела)
1 ч.ч. захар (1/3 от нея отделете за карамела)
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
плодове / сливи, праскови, нектарини, /
2 с.л. бадеми
 
Posted by Picasa


 
Posted by Picasa

1. Загрейте фурната до 180 С. Скарата да бъде по средата.
2. Разтопете 1/3 от маслото в кръгла тавичка. Изсипете 1/3 от захарта и бъркайте докато се разтопи напълно и започнат да излизат мехурчета. Оставете да изстине.
3. Поръсете с ядки върху карамела. Наредете плодовете на резени много плътно.
 
Posted by Picasa

4. Разбийте маслото със захарта до пяна. Прибавете яйцата 1 по 1.
5. Смесете брашното с бакпулвера. Сипвайте при маслото, като разбивате непрекъснато и редувате с киселото мляко.
6. Изсипете тестото върху плодовете.
 
Posted by Picasa

7. Печете докато сладкишът започне да се отделя от тавичката или клечка, бодната в средата да излиза суха.
 
Posted by Picasa
8. Охладете леко и обърнете в тортена чиния.
 
Posted by Picasa
Може да се сервира с лъжица сметана или топка сладолед.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар