Продукти:
12 кг червена капия
чесън
целина
за маринатата:
2 л. оцет
1,200 кг захар
1 1/2 ч.ч. морска сол
20 гр натриев бензоат
1. Опечете чушките и ги захлюпете в тенджера да се задушат. Извадете ги и ги подредете в съд под наклон за да се поизцедят.
2. Сварете маринатата. Оставете я да поври 15 минути за да се стопят солта и захарта.
3. Залейте чушките с поизстиналата марината. Ако желаете може предварително да обелите чушките.
4. Добавете нарязаните чесън и целина. Объркайте всичко.
5. Наредете чушките в буркани и залейте с маринатата. Ако чушките са с обелката излизат около три 3-литрови буркана. Ако пиперът е обелен - по-малко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар