понеделник, 27 септември 2010 г.
Крем-карамел
Продукти:
за 12 чашки
6 яйца
3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
за карамела
1 ч.ч. захар
2-3 с.л. вода
1. Сложете захарта и водата в подходящ съд на умерен котлон, за да се карамелизират.
2. Разбийте яйцата и захарта с миксер.
3. Добавете млякото и ванилията.
4. В огнеупорни купички сложете по 1 с.л. от карамела.
Разпределете отгоре сместа за крема.
5. Печете на водна баня, при температура от 180 градуса около час.
6. Охладете кремчетата. Сервирайте обърнати в чинийка с много обич.
Моят карамел е малко на шуплички - фурната му е дошла малко силна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар