четвъртък, 16 септември 2010 г.
Овчарски питки
Продукти:
500 гр. брашно
200 гр. сирене, натрошено
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
30 гр.краве масло
кашкавал за поръсване
1. Содата се слага в млякото и разбърква хубаво докато спре да шупти. Добавят се яйцето, солта, сиренето и брашното и се омесва гладко тесто.
2. С намокрени във вода ръце се късат топки, редят се в тавичка, постлана с хартия за печене. Отгоре им се забучват по едно парченце масло и се поръсват с настърган кашкавал.
3. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С.
4. Изваждат се от фурната и се напръскват леко с вода. Завиват се с кърпа и се оставят 15 минути да поизстинат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар