Продукти:
вътрешности от 1 пиле (дробче, сърце, воденичка, шийка, крака, както и изрезки от вътрешната мазнина)
1 с.л. ориз
1 жълтък
лимонов сок
черен пипер
магданоз
сол
1. Сварете пилешките дреболийки с малко сол.
2. Прецедете бульона в тенджерка. Нарежете дреболийките на парчета и ги добавете. Прибавете ориза и варете докато омекне.
3. Щом оризът е готов, дръпнете супата от котлона. Разбийте в купичка жълтъка с малко лимонов сок, като прибавяте малко по малко от супата за да се затопли постепенно яйцето. Изсипете сместа в супата и разбъркайте. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар