неделя, 26 септември 2010 г.
Дудник
Продукти:
за малка тавичка 18/28 см
2 ч.ч. брашно
2-3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
100 г сирене (по желание)
60 г краве масло
1. Включете фурната да се загрява на 200 С. Сложете маслото в тавичката, в която ще печете дудника и я сложете във фурната.
2. Разбъркайте содата в киселото мляко да шупне.
3. Добавете яйцата, сиренето, солта и брашното.
4. Облейте тавичката с разтопеното масло и го прибавете в тестото. Разбъркайте.
5. Изсипете тестото в намазаната тава и печете до като се зачерви.
6. Изпеченият дудник се поднася топъл със сладко или мармалад и кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар