събота, 25 септември 2010 г.
Пилешки шишчета
Продукти:
500 г пилешко филе
2 глави лук
2 пиперки
1 люта чушка
5-6 скл. чесън
200 г гъби
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
сокът и кората на 1/2 лимон
1/2 ч.ч. бяло вино
2 с.л. олио
1. Нарежете пилешкото месо на кубчета. Почистете лука и го нарежете на четири. Почистете и нарежете пиперките на големи парчета. Измийте гъбите и ги нарежете на две. Сложете всичко в голяма купа.
2. Нарежете на ситно лютата чушка. Счукайте чесъна. Прибавете ги върху месото и другите зеленчуци. Посипете подправките, объркайте и оставете да се маринова поне 1,5 - 2 часа.
3. Набодете месото с парченца зеленчуци помежду
и печете върху предварително загрята скара. Докато обръщате поливайте с маринатата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар