четвъртък, 23 септември 2010 г.
Агнешка чорба
Продукти:
500 г агнешки кокали
1 глава лук
1 морков
1 люта чушка (може да се сложи само част)
1 домат
1 с.л. ориз
джоджен
магданоз
за застройката:
1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
1. Сложете кокалите в тенджера под налягане, залейте ги със студена вода и ги сварете до разваряване.
2. Прецедете бульона и отделете месото.
3. Почистете и нарежете на ситно лука, моркова и лютата чушка. Настържете домата.
4. В тенджерка загрейте 1-2 с.л. олио. Добавете лука и запържете. Прибавете моркова, чушката и месото.
5. Налейте бульон. Добавете ориза и варете да омекне.
6. Прибавете домата, джоджена и магданоза. Варете още 5 минути. Дръпнете от котлона.
7 Разбийте жълтъка с киселото мляко. Добавяйте по малко от горещата супа, като бъркате непрекъснато за да не се пресече. Изсипете застройката в супата. Разбъркайте и сервирайте поръсена с черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар