вторник, 21 септември 2010 г.

Пилешко филе със сметана, гъби и топено сирене


Продукти:

500 г пилешко филе
1 глава лук
2 скл. чесън
250 г гъби
1/2 ч.ч. сметана
2 парченца топено сирене
2 с.л. краве масло
1 с.л. олио

1. Нарежете пилешките гърди на парчета.

 
2. Почистете и нарежете на ситно лука и чесъна, гъбите на филийки.
3. Загрейте в тиган масрото и олиото. Добавете лука и чесъна и ги запържете.

 
Добавете гъбите.
4. Щом гъбите започнат да получават кафеникава коричка, добавете пилешкото и го запържете да промени цвета си.
5. Добавете сметаната и топеното сирене. Посолете. Разбъркайте няколко пъти за да се разтопи сиренето.
 
6. Сервирайте поръсено с черен пипер, смес от стрити риган и мащерка и малко ситно нарязан див лук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар