Продукти:
500 г агнешко месо от предния бут
2-3 с.л. краве масло
1 с.л. олио
2-3 с.л. кисело мляко
1 жълтък
сол
черен пипер
1. Обезкостете месото и го нарежете на парчета.
2. В тенджера сгорещете маслото и олиото, добавете месото и го запържете до зачервяване от всички страни.
3. Залейте месото с 1-2 ч.ч. вода или бульон и го оставете на тих огън да се задушава. Ако е необходимо може в последствие да добавите още малка вода, но по малко. Месото трябва да се задушава, а не да се вари.
4. Когато месото е готово го извадете в чиния. Сгъстете соса.
5. Разбийте жълтъка в киселото мляко, добавяйте по малко от соса за да не се пресече млякото. Сипете от соса върху месото. Поръсете с черен пипер.
Това е едно ястие от традиционната българска кухня, малко позабравено, но много вкусно. Сервирайте с любов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар