Идеята е от рецепта на Дейвид Лейбовиц.
Продукти:
1 пиле на парчета
5-6 глави лук
50 г. краве масло
1/2 ч.ч. бяло вино
сол
черен пипер
соев сос
1. Нарежете на ситно лука .
2. В тавичка смесете размекнатото масло, лука, соевия сос и подправките. Омажете със сместа парчетата пиле и ги оставете да се мариноват 1/2 час.
3. Загрейте олиото в тиган, оберете лука от пилето и запържете леко парчетата месо от двете страни.
4. Върнете пилето в тавичката, натрупайте лука от горе му.
5. Изсипете виното в тигана с негова помощ оберете загорелите парченца. Излейте ги върху пилето.
6. Покрийте тавичката с фолио и печете във фурната около 30 минути. Свалете фолиото и запечете.
Рецептата може да се изпълни и по-диетично като не се запържва, а направо след мариноването пилето се сложи да се пече във фурната.
7. Изсипете соса от печенето в тигана и го сгъстете малко. Поднесете го с пилето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар