събота, 18 септември 2010 г.
Пилешка кавърма
Продукти:
500 г пилешко филе
2 глави лук
1 морков
5-6 склидки чесън
1 люта чушка
200 г гъби
2 домата
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
1. Нарежете пилешкото филе на големи кубчета, лука и гъбите - на филийки, моркова, чесъна и лютата чушка - на ситно. Настържете доматите.
2. Загрейте в дълбок тиган 3 с.л. олио. Сложете лука да се запържи. Добавете последователно чесъна, моркова, лютата чушка, гъбите и месото.
3. Щом месото се позапържи сложете доматите, дръпнете от котлона и прибавете подправките и виното.
4. Пресипете ястието в пръстен гювеч и запечете докато изври течността.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар