сряда, 1 септември 2010 г.

Пълнени патладжани


Продукти:
500 гр. кайма
2-3 малки патладжана
1 гл. лук
1 домат
1 люта чушка
½ ч.л.черен пипер
½ ч.л.червен пипер
½ ч.л.кимион
½ ч.л.сол
1/4 ч.л.бахар
магданоз
кашкавал (по желание)

1. Объркайте каймата с подправките и я омесете добре.
2. Разрежете патладжаните на половина.




Издълбайте патладжаните и ги посолете.






Оставете ги да престоят няколко часа за да им изтече горчивата вода. Измийте ги хубаво. Сложете ги в тавичка "надупени" и ги запечете във фурна на 180 С докато леко омекнат.
3. Почистете лука, магданоза и лютата чушка. Ако желаете обелете домата. Нарежете ги на ситно заедно с вътрешността от патладжаните.
4. Добавете зеленчуците при каймата и я омесете добре.
5. Напълнете патладжаните и ги подредете в покрита с фолио тавичка (така по-лесно ще я почистите).


 

6. Печете в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване. По желание, малко преди да ги извадите, може да сложите малко настърган кашкавал или пушено сирене върху всеки патладжан.











Няма коментари:

Публикуване на коментар