понеделник, 27 септември 2010 г.
Салата "Ропотамо"
Продукти:
1 кг бял фасул
250 г грах
250 г царевица
1 буркан кисели краставички
1 глава чесън
500 г моркови
250 г маслини без костилка
2 кг пипер
1 буркан доматено пюре (или 2 1/2 кг домати, пасирани и сгъстени)
1 люта чушка
100 мл оцет
100 г захар
40 г сол
250 мл олио
1. Сварете боба (не добавяйте никаква сол), граха и царевицата.
2. Нарежете на кубчета киселите краставички и морковите.
3. Опечете и обелете пипера. Нарежете го на парченца.
4. Нарежете на ситно лютата чушка и чесъна.
5. Възварете марината от оцета, захарта, солта и олиото. Сложете морковите в нея да се сварят. Добавете чушката и чесъна.
6. Смесете всички продукти с маринатата и объркайте добре. Напълнете в буркани, запечатайте и стерилизирайте 15 мин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар