неделя, 26 септември 2010 г.

Как се чисти пиле

 
Posted by Picasa
1. Заколете птицата.
Най-добре е птицата да бъде заколена като веднага и се одреже главата. Оставя се да и изтече кръвта.
На някои, определено, им беше забавно:
 
Posted by Picasa
2. Оскубете пилето.
Най-лесно перушината се скубе, като се потопи пилето в гореща вода. Трябва да престои само 15-20 секунди, за да не се препари кожата.
 
Posted by Picasa
За самото скубане, особено ако пилетата са повече от едно, най-добре да съберете помощници.
 
Posted by Picasa
3. Опърлете птицата от малките перца като я държите над запален спирт.
 
Posted by Picasa
4. Отрежете краката по ставата.
 
Posted by Picasa
Издърпайте жилите.
 
Posted by Picasa
5.Направете разрез на кожата на шията отпред и от там извадете гушата и отрежете дихателната тръба.
 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
6. Направете разрез под корема, извадете червата и плъзгайки пръсти по вътрешната страна на гръдния кош, отделете вътрешностите от ципата, с която са закрепени за месото.
 
Posted by Picasa
7. Извадете вътрешностите, като внимавате да не спукате жлъчката, която е закрепена за черния дроб. Ако случайно това се случи, измийте месото в няколко води докато спре да горчи.
 
Posted by Picasa
8. Отрежете долното отвърстие.
 
Posted by Picasa
9. Почистете сърчицето.
 
Posted by Picasa
10. Отделете дробчето.
 
Posted by Picasa
11. Разрежете воденичката. Измийте я от мръсотията и я обелете.
 
Posted by Picasa
Около воденичката има много вътрешна мазнина. Може да я отделите за бульон.
12. Обелете краката, ако обичате, за супа. Извадете им ноктите.
 
Posted by Picasa
Остава да измиете пилето и да го приготвите с любов за семейството и приятелите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар