1. Заколете птицата.
Най-добре е птицата да бъде заколена като веднага и се одреже главата. Оставя се да и изтече кръвта.
На някои, определено, им беше забавно:
2. Оскубете пилето.
Най-лесно перушината се скубе, като се потопи пилето в гореща вода. Трябва да престои само 15-20 секунди, за да не се препари кожата.
За самото скубане, особено ако пилетата са повече от едно, най-добре да съберете помощници.
3. Опърлете птицата от малките перца като я държите над запален спирт.
4. Отрежете краката по ставата.
Издърпайте жилите.
5.Направете разрез на кожата на шията отпред и от там извадете гушата и отрежете дихателната тръба.
6. Направете разрез под корема, извадете червата и плъзгайки пръсти по вътрешната страна на гръдния кош, отделете вътрешностите от ципата, с която са закрепени за месото.
7. Извадете вътрешностите, като внимавате да не спукате жлъчката, която е закрепена за черния дроб. Ако случайно това се случи, измийте месото в няколко води докато спре да горчи.
8. Отрежете долното отвърстие.
9. Почистете сърчицето.
10. Отделете дробчето.
11. Разрежете воденичката. Измийте я от мръсотията и я обелете.
Около воденичката има много вътрешна мазнина. Може да я отделите за бульон.
12. Обелете краката, ако обичате, за супа. Извадете им ноктите.
Остава да измиете пилето и да го приготвите с любов за семейството и приятелите си.
Много точно
ОтговорИзтриванеСега ми предстои практиката след теорията...хахаха...да видим какво ще се получи
ОтговорИзтриване