петък, 24 септември 2010 г.

Пълнозърнест хляб с орехи

 
Posted by Picasa

Продукти:
150 г пълнозърнесто брашно тип "Грахам"
350 г бяло пшенично брашно
300 мл сурватка ( или вода )
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 пак. суха мая за хляб

100 г орехи ядки

1. Смесете маята с брашното и добавете към другите продукти.
2. Омесете меко тесто до като започнат да се образуват мехури и тестото започне да увеличава обема си. ( Ако имате машина - смесете продуктите според инструкцията за употреба). Покрийте тестото и го оставете да втаса за 1 час на топло.
3. Намаслете леко работната маса. Поръсете плота с орехи и ги омесете в тестото. Оформете го на топка.
 
Posted by Picasa
4. Направете с юмрук вдлъбнатина в тестото.
 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
5. Обърнете питката и я оставете да втаса.
 
Posted by Picasa
6. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 С. Не забравяйте да сложите тавичка с вода на дъното на фурната, която да овлажнява въздуха по време на печенето.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар