петък, 24 септември 2010 г.
Пълнозърнест хляб с орехи
Продукти:
150 г пълнозърнесто брашно тип "Грахам"
350 г бяло пшенично брашно
300 мл сурватка ( или вода )
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 пак. суха мая за хляб
100 г орехи ядки
1. Смесете маята с брашното и добавете към другите продукти.
2. Омесете меко тесто до като започнат да се образуват мехури и тестото започне да увеличава обема си. ( Ако имате машина - смесете продуктите според инструкцията за употреба). Покрийте тестото и го оставете да втаса за 1 час на топло.
3. Намаслете леко работната маса. Поръсете плота с орехи и ги омесете в тестото. Оформете го на топка.
4. Направете с юмрук вдлъбнатина в тестото.
5. Обърнете питката и я оставете да втаса.
6. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 С. Не забравяйте да сложите тавичка с вода на дъното на фурната, която да овлажнява въздуха по време на печенето.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар