петък, 3 септември 2010 г.

Тарта със сини сливи

 
Продукти:
125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол

за плънката:
500г сини сливи
2 с.л. захар
1.с.л. масло
печени орехи

1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути.


2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите на грахово зърно.
3. Съберете ги на топка тесто. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода. Не месете тестото, за да не стане жилаво. Приберете го в хладилник за 1 час.
4. Разрежете сливите на 4. Карамелизирайте 2 с.л. захар с 1 с.л. масло. Добавете сливите и разбъркайте.
5. Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънка кора върху хартия за печене.
6. Изсипете плънката върху кората и загърнете краищата.

 
7. Печете в предварително загрята фурна на 180 С.
8. Поръсете с печени орехи и пудра захар и поднесете с любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар