петък, 3 септември 2010 г.
Хляб с елда
Продукти:
400 г бяло пшенично брашно
100 г брашно от елда
300 мл вода
1 с.л. мед
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. мая за хляб (кубче мая)
1. Разтворете маята в половината от водата, заедно със солта и меда.
2. Щом маята шупне я изсипете в брашното заедно с останалата вода. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса.
( Ако използвате хлебопекарна - смесете всички продукти според инструкцията за ползване на вашата машина.)
3. Оформете кръгла питка. Оставете да втаса. С остър нож прорежете прорези като спирала.
4. Намажете питката с вода.
5. Загрейте фурната на 200 С , на дъното на която сложете съд с вода, който да овлажнява въздуха.
6. Печете 20 минути, извадете съда с вода и допечете.
7. Извадете хляба и го завийте с кърпа. Напръскайте леко с вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар