петък, 24 септември 2010 г.
Лютеница
Продукти:
12 кг червена капия
4 кг домати
3 кг патладжан
100 г люти чушки
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. сол
2 ч.ч. олио
1. Опечете пипера и патладжана и ги обелете.
2. Измийте доматите, почистете ги и ги нарежете.
3. Смелете с машинка първо доматите.
4. Сложете ги да заврат и да се сгъстят.
Винаги е от полза голяма бригада:
5. Смелете и останалите зеленчуци и ги добавете към доматите. Прибавете и солта и захарта.
6. Бъркайте на огъня да не загори.
Най-добре е ако си имате под ръка и някой дядо да помага.
7. Щом лютеницата се сгъсти и започне бъркалката да прави пътечка по дъното на тавата, прибавете препърженото олио. Олиото се загрява в тенджерка и се пуска хапка хляб. Щом хапката добие златист цвят - олиото е готово и се налива в лютеницата.
8. Оставете да поври още няколко минути докато поеме олиото. Разсипете в бурканчета, запечатайте и ги поставете в голям съд с вода. Заварете бурканчетата 15 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар