понеделник, 26 декември 2011 г.
Бадемова паста
Продукти:
125 гр захар
35 гр мед
50 гр вода
250 гр бадеми
1. Сложете захарта, меда и водата в тенджера да заврят.
Варете докато захарта се разтвори напълно и сиропът започне да се сгъстява.
2. Бланширайте и обелете бадемите (виж Как се белят бадеми).
Смелете леко бадемите в кухненски робот. Добавете врящата захар и продължете да мелите докато получите гладка смес.
3. Може да съхранявате бадемовата паста, завита с найлоново фолио в хладилник. Когато изстине, тя ще се стегне още. Ако е много твърда преди употреба, може да я сложите в кухненски робот и да я размесите с малко краве масло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар