сряда, 7 декември 2011 г.

Ризото с леща и кафяв ориз

 
Posted by Picasa


Продукти:

1/2 ч.ч. леща
1/2 ч.ч. кафяв ориз
1 морков
1 стрък праз
1 червена чушка
2 склидки чесън
2-3 с.л. олио
1 стръкче розмарин
сол
черен пипер
2 ч.ч. зеленчуков бульон

1. Измийте и почистете ориза. Лещата също. Нарежете праза и чесъна на ситно, моркова и чушката на малки кубчета.
2. Запържете праза с олиото докато омекне. Добавете останалите зеленчуци.

 
Posted by Picasa

3. Щом зеленчуците се задушат и омекнат, прибавете ориза. Разбъркайте го да се запържи малко. Залейте с малко зеленчуков бульон и го оставете на тихо да къкри.

 
Posted by Picasa

4. Доливайте по малко зеленчуков бульон и разбърквайте. Щом оризът омекне, добавете лещата и розмарина.

 
Posted by Picasa

5. Варете на тих огън докато и лещата се свари и поеме всичката течност. Посолете със сол и черен пипер.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар