сряда, 7 декември 2011 г.
Ризото с леща и кафяв ориз
Продукти:
1/2 ч.ч. леща
1/2 ч.ч. кафяв ориз
1 морков
1 стрък праз
1 червена чушка
2 склидки чесън
2-3 с.л. олио
1 стръкче розмарин
сол
черен пипер
2 ч.ч. зеленчуков бульон
1. Измийте и почистете ориза. Лещата също. Нарежете праза и чесъна на ситно, моркова и чушката на малки кубчета.
2. Запържете праза с олиото докато омекне. Добавете останалите зеленчуци.
3. Щом зеленчуците се задушат и омекнат, прибавете ориза. Разбъркайте го да се запържи малко. Залейте с малко зеленчуков бульон и го оставете на тихо да къкри.
4. Доливайте по малко зеленчуков бульон и разбърквайте. Щом оризът омекне, добавете лещата и розмарина.
5. Варете на тих огън докато и лещата се свари и поеме всичката течност. Посолете със сол и черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар