четвъртък, 29 декември 2011 г.

Провансалска запеканка с картофи

 
Posted by Picasa


Продукти:

1 кг картофи
50 г краве масло
100 г бекон
100 г топено сирене
100 г кашкавал
1 ч.ч. сметана
провансалски подправки (смес от мащерка, риган, босилек, розмарин, магданоз и лавандула)
1-2 склидки чесън
сол
черен пипер

1. Нарежете картофите на големи парчета и ги сварете в подсолена вода.

 
Posted by Picasa

Не ги разварявайте. Нека да останат леко твърди. Отцедете ги добре от водата.
2. Разтопете маслото в тиган. Нарежете бекона на ситно и го запържете. Ако е необходимо, отстранете част от образуваната мазнина.

 
Posted by Picasa

3. Добавете картофите, пасирания чесън, топеното сирене, нарязано на малки парченца, сметаната и подправките. Разбъркайте добре.
4. Изсипете картофите в намазана с масло тавичка. Поръсете с настърган кашкавал
и запечете до златисто.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Много вкусно ястие,Еми!Хареса ми определено!
    Пожелавам весело посрещане на новата година!

    ОтговорИзтриване