четвъртък, 29 декември 2011 г.
Провансалска запеканка с картофи
Продукти:
1 кг картофи
50 г краве масло
100 г бекон
100 г топено сирене
100 г кашкавал
1 ч.ч. сметана
провансалски подправки (смес от мащерка, риган, босилек, розмарин, магданоз и лавандула)
1-2 склидки чесън
сол
черен пипер
1. Нарежете картофите на големи парчета и ги сварете в подсолена вода.
Не ги разварявайте. Нека да останат леко твърди. Отцедете ги добре от водата.
2. Разтопете маслото в тиган. Нарежете бекона на ситно и го запържете. Ако е необходимо, отстранете част от образуваната мазнина.
3. Добавете картофите, пасирания чесън, топеното сирене, нарязано на малки парченца, сметаната и подправките. Разбъркайте добре.
4. Изсипете картофите в намазана с масло тавичка. Поръсете с настърган кашкавал
и запечете до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно ястие,Еми!Хареса ми определено!
ОтговорИзтриванеПожелавам весело посрещане на новата година!