вторник, 27 декември 2011 г.
Печено телешко с коричка от пипер и горчица
Продукти:
голямо парче телешки шол или филе, около 2,5-3 кг
2 с.л. зърна черен пипер
1 с.л. сол
2 с.л. горчица
2 склидки чесън
1 с.л. нарязан на ситно розмарин
2 с.л. олио
за соса:
1/2 ч.ч. вино
1/2 ч.ч. бульон
1 с.л. краве масло
1 ч.л. пшенично нишесте
1. Почистете месото от ципите. Овържете го стегнато с конец (виж Как се овързва месо).
2. Счукайте пипера в хаванче, пасирайте чесъна. Размесете ги с розмарина, олиото, горчицата и солта.
3. Намажете месото от всички страни добре.
4. Загрейте фурната до 220-230 С. Сложете месото в тавичка и го печете за 30-40 минути, докато придобие хубава коричка.
5. Намалете фурната на 160 С и го допечете за час и половина.
6. Извадете го, завийте го с алуминиево фолио и го оставете да си почине за 30 минути.
7. Налейте в тавичката бульона и виното и ги кипнете. Размесете маслото с нишестето и малко по малко ги прибавяйте в соса, като разбърквате непрекъснато. Оставете соса да се сгъсти.
8. Сервирайте резен телешко, обилно полято със сос и много обич.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар