вторник, 27 декември 2011 г.
Бьоф Строганов с пиле
Продукти:
500 г пилешко филе
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с.л. доматено пюре
1 с.л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
сол
черен пипер
1. Нарежете месото на тънки ивици. Посолете го със сол и черен пипер и го оставете да престои около час.
2. Нарежете краставичките, лука и гъбите на тънки ивички.
3. Разтопете в тиган маслото и запържете месото за кратко, само докато си промени цвета и побелее.
Извадете го в чиния.
4. Запържете в същия тиган лука. Ако е необходимо, налейте 1 с.л. олио. Добавете гъбите и ги пържете докато станат златисти. Прибавете краставичките и доматеното пюре.
5. Деглазирайте с виното и добавете горчицата.
6. Налейте течната сметана. Върнете месото. Поръсете с още малко сол и черен пипер на вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар