вторник, 6 декември 2011 г.
Пълнен шаран с орехи
Продукти:
1 шаран
1 праз
1 ч.ч. орехови ядки
6-7 с.л. зехтин
сол
черен пипер
1 ч.ч. бяло вино
1. Почистете добре шарана. Измийте го със студена вода.
2. Посолете го отвън и отвътре и го оставете да престои 1-2 часа за да поеме солта.
3. Запържете ситно нарязания праз в част от зехтина. Добавете счуканите орехови ядки.
4. Напълнете шарана с плънката и го зашийте.
5. Поставете шарана в тава върху решетка или няколко кръстосани пръчици.
6. Полейте го с останалия зехтин. Налейте виното в тавата.
7. Печете рибата в загрята на 220 С фурна за 10 минути. Намалете температурата до 180 С и го допечете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар