вторник, 6 декември 2011 г.

Пълнен шаран с орехи

 
Posted by Picasa

Продукти:


1 шаран
1 праз
1 ч.ч. орехови ядки
6-7 с.л. зехтин
сол
черен пипер
1 ч.ч. бяло вино


1. Почистете добре шарана. Измийте го със студена вода.
2. Посолете го отвън и отвътре и го оставете да престои 1-2 часа за да поеме солта.
3. Запържете ситно нарязания праз в част от зехтина. Добавете счуканите орехови ядки.

 
Posted by Picasa

4. Напълнете шарана с плънката и го зашийте.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

5. Поставете шарана в тава върху решетка или няколко кръстосани пръчици.

 
Posted by Picasa

6. Полейте го с останалия зехтин. Налейте виното в тавата.
7. Печете рибата в загрята на 220 С фурна за 10 минути. Намалете температурата до 180 С и го допечете.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар