събота, 31 декември 2011 г.
Ребърцата на Лидия
оригинална рецепта
Продукти:
1 кг ребра
4-5 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
1 ч. ч. бульон
сол
черен пипер
1 ч. ч. вино
½ ч. ч. оцет
2 с. л. мед
лют червен пипер
1. Подсушете ребрата и ги подправете със сол и черен пипер. Сложете ги в тавичка. Добавете чесъна, дафиновия лист и бульона. Печете ги около 45 минути до час в загрята на 220 С фурна, като от време на време ги обръщате. Обирайте образуваната мазнина.
2. В купа смесете виното, меда, пипера и оцета и разбърквайте, докато всичко се смеси добре.
3. Намажете ребърцата и излейте останала глазура в тавата. Печете още 30 минути, като обръщате ребрата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар