Продукти:
4 големи круши
500 г бутер тесто
4 с.л. сладко от сливи (за диабетици, такова с подсладител)
пудра захар за поръсване
1. С малка лъжичка внимателно издълбайте крушите от долната страна. Отстранете всички семки.
2. Обелете ги.
3. Напълнете дупката със сладко, сложете орехова ядка. Може да използвате друго сладко, сушени плодове, накиснати в малко ром или смес от захар, орехи и канела.
4. Отрежете от бутер тестото с чаша 4 кръгчета. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Останалото тесто нарежете на ленти с широчина 1-1,5 см.
5. Поставете всяка круша върху тестеното кръгче и я "опаковайте" с ленти от тестото. Гледайте леко да се застъпват.
6. Печете крушите в предварително загрята на 220 С фурна, докато се зачервят.
7. При поднасяне ги поръсете с пудра захар, ако желаете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар