сряда, 14 декември 2011 г.
Рагу от гъби
Продукти:
350 г гъби (печурки, манатарки и кладница)
1 малка главичка лук
2 склидки чесън
2-3 с.л. зехтин
чили сос
сол
черен пипер
магданоз
1. Нарежете лука и чесъна на ситно, гъбите на малки парченца.
2. Загрейте зехтина в дълбок и голям тиган. Запържете леко лука. Добавете чесъна.
3. Прибавете гъбите и ги оставете да се запържат добре. Не ги бъркайте много често.
4. Подправете със сол, черен пипер, няколко капки чили сос. Накрая поръсете с малко нарязан на ситно магданоз. Ако желаете, в не постния вариант, може да добавите малко масло и сметана.
5. Сервирайте рагуто върху филийки препечен хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар