по рецепта на Лидия
Продукти:
1 пиле, нарязано на парчета
1/4 ч. ч. зехтин
300 г сурова наденица, нарязана на средно едри парчета
350 г гъби
500 г картофи
шепа малки лукчета
5-6 скилидки чесън
3 стръка пресен розмарин
1/4 ч. ч. червен винен оцет
сол
черен пипер
1. Измийте и подсушете пилешкото месо. Подправете го със сол и черен пипер. Загрейте фурната на 250 градуса.
2. Загрейте 2 с. л. зехтин в широк тиган. Запържете наденицата за 5 минути. Извадете ги и ги прехвърлете в тавичка за печене.
3. В същия тиган запържете пилето докато придобие карамелизирана коричка. Прехвърлете го в тавата при наденицата.
4. Нарежете картофите и ги запържете за кратко в същия тиган. Извадете ги при другите продукти в тавата. Постъпете по същия начин и с лукчетата и гъбите.
5. Поръсете продуктите с розмарин и добавете намачканите скилидки чесън и останалия зехтин. Посолете със сол и черен пипер.
6. Печете ястието за 15 минути. Поръсете го с оцета и го печете до готовност. От време на време го разбърквайте внимателно.
Еми,все се чудя на тази рецепта усеща ли се киселината от оцета накрая?
ОтговорИзтриванеМного вкусно е станало и при теб!
Лидия много ми допада и на мен и ми е любимка.
Не, не се усеща. Много интересно, но като че ли само подсилва аромата на останалите продукти. Много ни хареса и вече няколко пъти я приготвям. Особена е подходяща за голяма компания.
ОтговорИзтриванеEми,благодаря,че сподели,ще го опитам и аз непременно,защото ми се намрат и хубави картофи и наденчки!
ОтговорИзтриванеВесело посрещане на новата година и дано ви донесе много здраве и сполука!