четвъртък, 29 декември 2011 г.

Пиле с наденички, картофи и оцет

 
Posted by Picasa
по рецепта на Лидия

Продукти:

1 пиле, нарязано на парчета
1/4 ч. ч. зехтин
300 г сурова наденица, нарязана на средно едри парчета
350 г гъби
500 г картофи
шепа малки лукчета
5-6 скилидки чесън
3 стръка пресен розмарин
1/4 ч. ч. червен винен оцет
сол
черен пипер


1. Измийте и подсушете пилешкото месо. Подправете го със сол и черен пипер. Загрейте фурната на 250 градуса.
2. Загрейте 2 с. л. зехтин в широк тиган. Запържете наденицата за 5 минути. Извадете ги и ги прехвърлете в тавичка за печене.
3. В същия тиган запържете пилето докато придобие карамелизирана коричка. Прехвърлете го в тавата при наденицата.
4. Нарежете картофите и ги запържете за кратко в същия тиган. Извадете ги при другите продукти в тавата. Постъпете по същия начин и с лукчетата и гъбите.
5. Поръсете продуктите с розмарин и добавете намачканите скилидки чесън и останалия зехтин. Посолете със сол и черен пипер.

 
Posted by Picasa

6. Печете ястието за 15 минути. Поръсете го с оцета и го печете до готовност. От време на време го разбърквайте внимателно.

 
Posted by Picasa

3 коментара:

  1. Еми,все се чудя на тази рецепта усеща ли се киселината от оцета накрая?
    Много вкусно е станало и при теб!
    Лидия много ми допада и на мен и ми е любимка.

    ОтговорИзтриване
  2. Не, не се усеща. Много интересно, но като че ли само подсилва аромата на останалите продукти. Много ни хареса и вече няколко пъти я приготвям. Особена е подходяща за голяма компания.

    ОтговорИзтриване
  3. Eми,благодаря,че сподели,ще го опитам и аз непременно,защото ми се намрат и хубави картофи и наденчки!
    Весело посрещане на новата година и дано ви донесе много здраве и сполука!

    ОтговорИзтриване