петък, 30 декември 2011 г.

Задушени ребърца от млад глиган с аромат на портокал

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 кг ребърца от диво прасе
1 глава лук
2-3 склидки чесън
1/2 ч.ч. нарязани на ситно морков, пиперка и целина
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. олио
2 с.л. краве масло
1 пръчка канела
2 пъпки карамфил
1 дафинов лист
7-8 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сол
резен лимон
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. бульон
1 с.л. сладко от портокалови корички

1. Ако ребрата са от по-възрастно животно, ги накиснете предварително за една нощ в смес от вода и оцет, за да отстраните миризмата. Загрейте в тиган маслото и олиото. Запържете ребърцата от всички страни. Извадете ги и ги сложете в огнеупорна тенджера с капак.
2. В същия тиган запържете нарязания на ситно лук, чесън, моркови, пиперка и целина.
3. Залейте с виното да оберете всички аромати. Изсипете го при ребърцата. Добавете доматеното пюре, канелата, карамфила, дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар, резена лимон, нарязан на четири. Посолете със сол, черен, червен и лют червен пипер. Налейте бульона.
4. Задушавайте ястието на котлон на много ниска степен, само леко да къкри или във фурна, загрята на 160 С за 2-3 часа. Внимавайте да не изври течността и ако е необходимо, добавете малко горещ бульон. Накрая прибавете сладкото, разбъркайте и оставете още 10 минути да поври.

Няма коментари:

Публикуване на коментар