понеделник, 26 декември 2011 г.

Как се прави маслено ( бисквитено) тесто



Продукти:

125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол

Това тесто може да използвате за кора за тарта или маслени бисквити. В някои рецепти вместо вода може да е предвидено да се сложи жълтък, белтък или цяло яйце.

1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути.

 

2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта.

 

3. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите малко по-малко от грахово зърно. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода (почти до замръзване).

 

4. Изсипете трохите на плота.

 

5. Съберете ги на топка тесто.

 

6. Не месете тестото, за да не стане жилаво. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1 час.

 

7. След като се охлади достатъчно, вече може да го разточите и да оформите тартата или да изрежете бисквити.

Няма коментари:

Публикуване на коментар