вторник, 27 декември 2011 г.
Пилешки дробчета с лук
Продукти:
450 г пилешки дробчета
2 глави лук
2-3 с.л. масло
1/3 ч.ч. вино
1/3 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. соев сос
сол
черен пипер
1. Нарежете лука на тънки филийки. Загрейте в дълбок тиган маслото. Добавете лука и го запържете на ниска температура докато се карамелизира. Разбърквайте го често.
2. В това време накиснете дробчетата в студена вода за да им излезе кръвта. Подсушете ги с домакинска хартия. Прибавете ги към лука. Увеличете температурата и ги запържете от всички страни.
3. Прибавете виното, пилешкия бульон и соевия сос. Подправете със сол, черен пипер и прясна мащерка. Варете още няколко минути, само докато се изпари алкохола от виното. Не преварявайте дробчетата, нека да останат леко розови в средата.
4. Сервирайте дробчетата с гарнитура от картофено пюре или сварен ориз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар