вторник, 27 декември 2011 г.

Кекс с райски ябълки и шоколад


Продукти:

125 г краве масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1,5 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 райски ябълки
80 г шоколад
1/2 ч.ч. ядки орехи
1 с.л. канела
1/4 ч.л. карамфил

за гарниране:

20 г шоколад

 


1. Райските ябълки трябва да са добре омекнали. Ако все още са леко твърди на места, може да ги замразите във фризер и после да ги оставите на стайна температура да се отпуснат. Така няма да се усеща горчивината им. Оберете с лъжица вътрешността им.

 

2. Оставете маслото да се размекне добре на стайна температура. Разбийте го със захарта.

 

3. Добавете едно по едно яйцата, като продължавате да разбърквате.

 

4. Размесете брашното с бакпулвера. Добавете го към сместа.

 

5. Прибавете пюрето от райска ябълка, канелата и карамфила.

 

6. Нарежете шоколада и орехите на парченца. Добавете ги към тестото и леко ги разбъркайте с лъжица.


7. Изсипете тестото в кексова форма, покрита с хартия за печене.

 

8. Печете го в загрята на 180 С фурна, докато забодена дървена клечка в средата излиза чиста.
9. Оставете го да изстине. Разтопете на водна баня останалия шоколад. Гарнирайте кекса отгоре.







Няма коментари:

Публикуване на коментар