вторник, 27 декември 2011 г.

Кекс с райски ябълки и шоколад

 
Posted by Picasa

Продукти:

125 г краве масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1,5 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 райски ябълки
80 г шоколад
1/2 ч.ч. ядки орехи
1 с.л. канела
1/4 ч.л. карамфил

за гарниране:

20 г шоколад

 
Posted by Picasa


1. Райските ябълки трябва да са добре омекнали. Ако все още са леко твърди на места, може да ги замразите във фризер и после да ги оставите на стайна температура да се отпуснат. Така няма да се усеща горчивината им. Оберете с лъжица вътрешността им.

 
Posted by Picasa

2. Оставете маслото да се размекне добре на стайна температура. Разбийте го със захарта.

 
Posted by Picasa

3. Добавете едно по едно яйцата, като продължавате да разбърквате.

 
Posted by Picasa

4. Размесете брашното с бакпулвера. Добавете го към сместа.

 
Posted by Picasa

5. Прибавете пюрето от райска ябълка, канелата и карамфила.

 
Posted by Picasa

6. Нарежете шоколада и орехите на парченца.

 
Posted by Picasa

Добавете ги към тестото и леко ги разбъркайте с лъжица.

 
Posted by Picasa

7. Изсипете тестото в кексова форма, покрита с хартия за печене.

 
Posted by Picasa

8. Печете го в загрята на 180 С фурна, докато забодена дървена клечка в средата излиза чиста.
9. Оставете го да изстине. Разтопете на водна баня останалия шоколад. Гарнирайте кекса отгоре.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар