четвъртък, 29 декември 2011 г.
Хрупкави патешки бутчета и задушени в патешка мазнина картофи
Продукти:
2 патешки бутчета
500 г картофи
2 с.л. горчица
2 филии стар хляб
сол
черен пипер
1. Включете фурната да загрява на 170 С.
2. Запържете патешките бутчета в сух тиган от всички страни до зачервяване. Те имат много мазнина и така тя ще се стопи.
3. Отстранете кожата им и ги запържете още малко.
4. Смелете хляба в кухненски робот. Овкусете хлебните трохи със сол, черен пипер, мащерка и 1 с.л. мазнина от стопената от бутчетата.
5. Намажете бутчетата обилно с горчица. Оваляйте ги в овкусените трохи.
6. Сложете бутчетата в тавичка.
7. Обелете картофите, измийте ги, подсушете ги и ги нарежете на големи парчета.
8. Запържете картофите от всички страни в патешката мазнина, докато хванат коричка.
Посолете ги. Добавете ги в тавата около бутчетата.
9. Запечете бутчетата и картофите в загрятата фурна до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар