вторник, 27 декември 2011 г.
Крем супа от кореноплодни зеленчуци
Продукти:
3 големи картофа
1 морков
парче пащърнак
парче глава целина
1/2 - 1 ч.ч. прясно мляко
25-30 г краве масло
сол
черен пипер
1/2 с.л. лимонов сок
1. Нарежете зеленчуците на едри парчета. Залейте ги с гореща вода и ги сварете докато омекнат.
2. Пресипете сварените зеленчуци, заедно с част от водата, в която са врели в блендер и ги пасирайте. Подправете със сол на вкус.
3. Добавете малко прясно мляко и бучка краве масло.
4. Подправете с лимонов сок и черен пипер. Сервирайте с хрупкави крутони.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар