вторник, 27 декември 2011 г.

Крем-супа с карфиол и сирена

 
Posted by Picasa

Продукти:

1/4 ч.ч. нарязан на ситно праз
1/4 ч.ч. нарязан на ситно лук
2-3 с.л. олио
1 с.л. краве масло
1 картоф
1 с.л. брашно
2 ч.ч. карфиол, накъсан на малки розички
2 ч.ч. зеленчуков бульон
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. настъргани сирена(бяло саламурено, топено, пушено, кашкавал и др)
сол

1. Загрейте в тенджера олиото и маслото. Добавете лука и праза и ги задушете на слаб огън докато омекнат. Прибавете картофа, нарязан на малки кубчета и запържете леко и него.
2. Поръсете зеленчуците с брашното и разбъркайте да се запържи за кратко. Внимавайте да не покафенее, защото ще започне да горчи. Налейте бульона.
3. Прибавете карфиола и оставете да къкри на слабо докато зеленчуците омекнат напълно.
4. Пасирайте супата. Разредете я с прясното мляко. Добавете сирената и върнете на котлона да заври, като непрекъснато бъркате да се разтопи сиренето. Посолете я със сол на вкус.
5. Сервирайте супата с хрупкави крутони и много обич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар