петък, 30 декември 2011 г.
Кексчета с ябълки, орехи и шоколад
Продукти:
60 г краве масло
3/4 ч.ч. захар
1 яйце
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
2 ябълки
1 ч.л. канела
1 ч.ч. орехи
50 г шоколад
1. Разбъркайте маслото със захарта докато се получи гладък крем. Добавете яйцето.
2. Настържете ябълките и ги прибавете с канелата към сместа.
3. Пресейте брашното и бакпулвера. Разбъркайте го в тестото. Добавете и киселото мляко.
4. Нарежете на ситно шоколада и орехите. Добавете и тях и разбъркайте.
5. Разпределете сместа в тава с форми за мъфини, покрити с хартиени кошнички.
6. Печете кексчетата в предварително загрята на 180 С фурна за 15-20 минути. Проверете дали са готови като ги прободете с дървена клечка в средата. По нея не трябва да залепва тесто.
7. Оставете ги да се охладят и ги извадете от хартиените кошнички.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар