петък, 30 декември 2011 г.

Мариновано сирене в зехтин и свежи подправки

 
Posted by Picasa

Продукти:


хубаво зряло бяло саламурено сирене
зелени подправки (босилек, розмарин, риган, мащерка, магданоз)
склидки чесън
зърна черен пипер и бахар
люта чушка, нарязана на ситно
зехтин

1. Нарежете сиренето на кубчета.

 
Posted by Picasa

2. Сложете в буркан малко от подправките, налейте зехтин и добавете малко от сиренето. Така редувайте докато свършат всички съставки.

 
Posted by Picasa

3. Оставете го да престои около 10-15 дни, за да поеме всички аромати. Самият зехтин може да ползвате за овкусяване на ястия и салати.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар