петък, 30 декември 2011 г.
Мариновано сирене в зехтин и свежи подправки
Продукти:
хубаво зряло бяло саламурено сирене
зелени подправки (босилек, розмарин, риган, мащерка, магданоз)
склидки чесън
зърна черен пипер и бахар
люта чушка, нарязана на ситно
зехтин
1. Нарежете сиренето на кубчета.
2. Сложете в буркан малко от подправките, налейте зехтин и добавете малко от сиренето. Така редувайте докато свършат всички съставки.
3. Оставете го да престои около 10-15 дни, за да поеме всички аромати. Самият зехтин може да ползвате за овкусяване на ястия и салати.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар