вторник, 3 май 2011 г.

Супа от коприва и охлюви


Продукти:

1 ч.ч. нарязан пресен лук
1 ч.ч. изчистени връхчета от коприва
1/2 ч.ч. сварени изчистени охлюви
1 с.л. ориз
сол
черен пипер
джоджен
магданоз
1 щипка лют червен пипер
2 ч.ч. зеленчуков бульон или от охлювите


1. Загрейте зехтина в тенджера. Добавете зеления лук и го запържете до омекване. Попарете леко копривата в малко вода. Нарежете я на ситно и я прибавете.
2. Залейте с бульона и още 2 ч.ч. вода, добавете ориза, охлювите, подправете със сол, черен и лют червен пипер, много джоджен и магданоз и варете супата на слаб огън докато оризът омекне.
3. Сервирайте супата с обич.

1 коментар:

  1. А какво трябва да се направи със охлюви? Няма нито дума за тях...Ега ти "специалистки"!!!

    ОтговорИзтриване